dilluns, 22 d’octubre del 2012

Caminada cultural en homenatge a Carles Salvador i els 80 anys de les 'Normes de Castelló'

La plataforma Castelló per la Llengua, juntament amb la Fundació Carles Salvador i El Camí, tenim el plaer d'anunciar-vos la convocatòria d'una caminada cultural el dissabte 27 d'octubre pel terme de Benassal en homenatge a Carles Salvador.

A les 10h començarem el recorregut des de la Plaça de l'Ajuntament. Amb el guiatge de Pere Enric Barreda, cronista de Benassal, recorrerem el patrimoni del poble (el Rivet, bosc de roure valencià; les fonts, les muralles i les torres de defensa) i coneixerem la vida i l'obra de Carles Salvador, que va ser mestre a Benassal i un important poeta i gramàtic: en aquest sentit, és un dels personatges centrals en la signatura de les 'Normes de Castelló' i, per tant, en la fixació de la normativa de Pompeu Fabra al País Valencià. La caminada serà de dificultat baixa i de tres hores de durada (porteu esmozar i dinar).

Aquesta activitat s'emmarca en la campanya de Castelló per la Llengua per commemorar els 80 anys de les 'Normes de Castelló', que simbolitzen l'aposta per la unitat i la normalitat de la llengua catalana al País Valencià, i que culminarà amb una manifestació a Castelló de la Plana el 15 de desembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada