dimecres, 6 de novembre del 2013

Castelló per la Llengua rebutja rotundament el tancament de RTVV

Les entitats que conformem la plataforma Castelló per la Llengua volem expressar el nostre profund rebuig a la mesura anunciada pel govern del Partit Popular de tancar RTVV, després que el TSJCV dictés sentència en contra de l'ERO que havia deixat al carrer més de 1.000 treballadors de l'ens.

Denunciem la reacció covarda i indigna d'Alberto Fabra i del Govern per a afrontar l'alarmant situació de RTVV, de la qual són plenament responsables, després d'anys de despesa astronòmica a base de programes escombraria, de promoció de tertulians de la seua corda política, de tractes de favor amb les productores afins al PP i de sucosos contractes de patrocini; després de gairebé dues dècades de manipulació informativa i de manca absoluta de pluralitat informativa als canals de l'ens; després del sistemàtic i progressiu arraconament i residualització del valencià en els continguts.

No podem entendre el tancament de RTVV sinó com el darrer dels passos empresos pel PP per a arraconar la nostra llengua i combatre la pluralitat informativa en la graella de la TDT, després de la negació de les freqüències d'emissió a InfoTV i de la prohibició de les emissions de TV3. Partint d'un panorama d'immens desequilibri a favor del castellà en l'oferta de llengües a la televisió, els valencians i les valencianes disposarem a partir d'ara (si no sabem aturar el tancament) de la ignominiosa xifra de 0 canals, zero!, en la nostra llengua, i sense cap mitjà audiovisual en què construir-nos i representar-nos com a poble

Davant d'això, exigim i treballarem per:
  • La paralització immediata del tancament de RTVV. No acceptem ser privats d'un servei i d'un dret bàsic (disposar d'un mitjà de comunicació públic i en la nostra llengua) i encara menys sota la coacció de fer-nos triar entre escola i sanitat o mitjans de comunicació.
  • L'obertura d'un procés de negociació entre la Generalitat Valenciana i els sindicats per a gestionar l'escenari obert per la sentència del TSJCV sobre l'ERO i per a arribar a un acord satisfactori per als i les treballadores que permeta la continuïtat de l'ens.
  • La legalització immediata i la posada en marxa de les emissions de TV3 al País Valencià. A partir del principi de reciprocitat, volem que els canals de RTVV arriben a la resta de territoris de parla catalana, i que les televisions en català d'altres territoris (TV3 i IB3) arriben a territori valencià.
Així mateix, volem expressar el nostre suport als treballadors i les treballadores afectades per aquest infame procés i refermar la nostra voluntat de mobilitzar-nos i treballar-hi colze a colze per a construir des d'avui mateix la RTVV que, com a poble, necessitem. Perquè l'objectiu no ha de ser mantenir la RTVV que ens han deixat per herència: hem d'aprofitar l'embranzida mobilitzadora contra el tancament per a consolidar un nou projecte de RTVV pública, de qualitat, garant de la pluralitat informativa i 100% en valencià.

RTVV no es tanca!

Castelló per la Llengua, 6 de novembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada