dilluns, 2 de desembre del 2013

Castelló per la Llengua rebutja rotundament el tancament de RTVV

Les entitats que conformem la plataforma Castelló per la Llengua volem expressar el nostre més profund rebuig al tancament de RTVV per part del Partit Popular, que s'havia tancat aquestes setmanes a totes les ofertes de negociació. En un gest propi d'un règim totalitari, han executat RTVV amb nocturnitat i traïdoria malgrat l'exemplar resistència dels treballadors/es de l'ens.

Denunciem la reacció covarda i indigna d'Alberto Fabra i del Govern per a afrontar la situació de RTVV, de la qual són plenament responsables, després d'anys de despesa astronòmica a base de programes escombraria, de promoció de tertulians de la seua corda política, de tractes de favor amb les productores afins al PP i de sucosos contractes de patrocini; després de gairebé dues dècades de manipulació informativa i de manca absoluta de pluralitat informativa als canals de l'ens; després del sistemàtic i progressiu arraconament i residualització del valencià en els continguts.

El tancament de RTVV és el darrer i gravíssim moviment del PP per a arraconar la nostra llengua i combatre la pluralitat informativa en la graella de la TDT, una batalla que va tindre els seus primers passos en la negació de les freqüències d'emissió a InfoTV i en la prohibició de les emissions de TV3 a territori valencià. Així que, si ja partíem d'un panorama d'immens desequilibri a favor del castellà en l'oferta de llengües a la televisió, als valencians i les valencianes ens han deixat amb la ignominiosa xifra de 0 canals, zero!, en la nostra llengua. Més encara: ens han deixat sense cap mitjà audiovisual en què construir-nos i representar-nos com a poble. La careta de pseudovalencianisme anticatalanista lluïda pel PP aquests anys ja no pot tapar més la seua vergonyant condició: són enemics de la llengua i del poble valencià.

Davant d'això, exigim i treballarem per:
  • La dimissió del govern d'Alberto Fabra i el Partit Popular i la convocatòria immediata d'eleccions a les Corts Valencianes. No es poden considerar representants del poble els que actuen descaradament contra els seus drets fonamentals. No acceptem ser privats d'un mitjà de comunicació públic i en la nostra llengua i encara menys sota l'amenaça de degradar -encara més- altres serveis públics com la sanitat i l'educació.
  • La reobertura de les emissions de RTVV i la legalització immediata i la posada en marxa de les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià. Els valencians i les valencianes tenim ple dret a disposar, en tot moment, de canals de televisió en la nostra llengua.
Així mateix, volem expressar el nostre suport als treballadors i les treballadores afectades per aquest infame procés i refermar la nostra voluntat de mobilitzar-nos i treballar-hi colze a colze per a construir des d'avui mateix la RTVV que, com a poble, necessitem. Perquè l'objectiu no ha de ser mantenir la RTVV que ens havien deixat: hem d'aprofitar l'embranzida mobilitzadora contra el tancament per a consolidar un nou projecte de RTVV pública, de qualitat, garant de la pluralitat informativa i 100% en valencià.

RTVV no es tanca, Fabra dimissió!

Castelló per la Llengua, 29 de novembre de 2013

1 comentari: